martes, 11 de febrero de 2014

SENDA ABOLLAESCAPES


                                                        SENDA ABOLLAESCAPES
“La sima de l'aigua, también conocida como Cova de l'Aigua o Avenc de l'Aigua, es una cueva situada en el límite entre los términos municipales de Carcagente y Simat de la Valldigna. Se ubica a 8 kilómetros de Carcagente, a 5 km de Simat de la Valldigna y a 3 km de La Barraca d'Aigües Vives, en el Pla de la Sima de l'Aigua, en las montañas del Realengo, finca del Convento de Aguas Vivas.
Constituye un interesante conjunto de salas y procesos hipogeos, en el que fueron hallados restos íberos y romanos. Geológicamente se halla en dolomías cristalinas masivas del Turoniense (Cretácico Superior).
Esto es un extracto del artículo
Sima de l'Aigua de la enciclopedia libre Wikipedia. En Wikipedia hay disponible una lista de los autores.”

 
Que fem hui? A on anem?  Tots els diumenges igual. Uns:” podríem anar a......”, altre: “No anem a........ “, Algú diu: “Podríem fer la senda “abollaescapes”, que  no se qui l’ha arreglat i vegem com està, perfecte, a tots ens pareix bona opció,  ja tenim algo, ara ve el següent:  per on anem?, per San Blas?, per la cantera de Barxeta?........ Total, decidim anar per la cantera de Barxeta,  però de camí algú diu: “I si pugem el Pinar dels Frares?”.


 

 Al final decidim fer la pujada del pinar dels frares, pujada molt dura, formigonada en alguns trams fins la Sima de l’Aigua. Els trams de formigó s’alternen amb pista molt pedregosa i amb una forta inclinació en alguns trams lo que fa que siga una pujada molt exigent, això si, les vistes son espectaculars. Abans de agafar el sender que ens portarà a la Sima de l’aigua fem una trepidant baixada per pista que disfrutem com uns xiquets amb joguets nous.
     
    
Comencem la pujada per senda, per davant 2 km i pico pujant i baixant de la bici contínuament, fins arribar al Pla de la Sima, esta part del sender requereix de un nivell alt dalt de la bici. Superat el sender, comencem la baixada de “LA ABOLLAESCAPES” fins la pista molt trencada i perillosa que ens porta al camp de Golf de la Galiana, des de ací ens dirigim fins la Barraca per a esmorzar.  
                      Després de omplir la panxa anem a fer la senda del pas del llop, però esta volta anem a pujar per un lloc diferent fins la basa. Una pista formigonada amb rampes del 22% fins una senda que ens porta a la bassa. Com sempre baixar la senda del llop un plaer i disfrute.
I ara que fem? Encara es prompte, fem La Muntanyeta? Perfecte, però la senda que normalment fem per a baixar, esta volta la pugem fins la redona de la muntanyeta, anem fins l’ermita per a baixar les escales i fem la baixada del calvari.
TOT UN DISFRUTAR
100x100 MTB

 

No hay comentarios: